Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Η εκδρομή μας στη λίμνη Πλαστήρα



Aλεξάνδρα Μπέλλου,Εύη Παπαδημητρίου,
Ελεάννα Παναγιώτου,Βασιλική Παπαδοπούλου

Η εκδρομή μας στη λίμνη Πλαστήρα

     Το τοπίο ήταν εκθαμβωτικό αφού ήταν παντού άσπρα.Το χιόνι τα κάλυπτε όλα και η λίμνη είχε παγώσει.Σταματήσαμε σε ένα ωραίο κλασικό μαγαζί.Καθήσαμε και απολαύσαμε το ζεστό περιβάλλον δίπλα στο τζάκι.Πήραμε να φάμε κάτι ώστε να αντέξουμε για τη συνέχεια της ξενάγησης.
     Η διαδρόμη μας μέχρι να φτάσουμε ήταν καταπληκτική.Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όλοι ήμασταν σε πολύ καλή διάθεση,χορεύαμε,τραγουδούσαμε,παίζαμε χαρτιά και βγαζαμε φωτογραφιές με φόντο την πανέμορφη φύση που είχε φορέσει το κατάλευκο νυφικό της.Έπειτα από μια ώρα περίπου στο δρόμο,σταματήσαμε σε ένα παραδοσιακό μαγαζί με προϊόντα της περιοχής,όπου απολαύσαμε μια ζεστή σοκολάτα δίπλα στο τζάκι που δημιουργούσε μια μαγική ατμόσφαιρα.
     Αφού περάσαμε και από την Πεζούλα κατευθηνθήκαμε στο φράγμα όπου από εκεί μπορούσαμε να δούμε την λίμνη στη χειμερινη της μορφή.
     Ενώ πηγαίναμε στον δεύτερο προορισμό μας το καλοχώρι φτάσαμε σε μια στενή στροφή και ο οδηγός δεν μπορούσε να τη πάρει.Παιδευόταν μια ώρα και αποτέλεσμα μηδέν.Τελικά πήγαμε από άλλο δρόμο.
     Αργότερα φτάσαμε σε ένα μοναστήρι χτισμένο από πέτρα το Μοναστήρι της Παναγίας Κορόνης.Από έξω υπήρχε ένα μαύρο σκεπασμένο μέρος όπου ανάψαμε κεράκι και αργότερα φύγαμε.Ήταν πολύ όμορφο και χαρήκαμε πολύ που το επισκεφτήκαμε.
     Επιτέλους φτάσαμε για φαγητό!!!Ήρθαμε σε ένα πολύ ωραίο εστιατόριο αφού πρώτα κοντέψαμε να πνιγούμε στο χιόνι δίπλα στη λίμνη.Αυτό το λέμε διότι πατήσαμε πάνω σε χιόνι μισού μέτρου και..
Βγάλαμε φωτογραφίες δίπλα στην ομορφιά του τοπίου.Οι πιο πολλοί φάγαμε μπιφτέκι που ήταν πάρα πολύ νόστιμο!!Αφού φάγαμε το ρίξαμε στο χορό μαθητές και καθηγητές..
     Ήταν να πάμε και σοκολάτα αλλά τελικά δεν....Αχ αυτοί οι καθηγητές..Αργότερα στο λεωφορίο με την μουσική στο φούλ χορεύαμε και τραγουδούσαμε παίζαμε ντόμινο(κάτι δικό μας και γενικά ξεσηκώσαμε το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ)..
           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου